Sunday, April 22, 2007

Διαγωνισμός "Σχολικά Βραβεία 2007": Ερευνητικό Ινστιτούτο ΙΤΕ/ΕΙΧΗΜΥΘ, Πάτρα

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2007 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα ο διαγωνισμός σχολικών εργασιών τεχνολογίας του ΙΤΕ/ΕΙΧΗΜΥΘ για 4η συνεχή χρονιά. Στο διαγωνισμό παρουσιάστηκαν 15 εργασίες από γυμνάσια και λύκεια των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
Το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αργοστολίου παρουσίασε την εργασία του "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Κεφαλονιά: Υφιστάμενες Εφαρμογές και Μελλοντικές Προοπτικές". Στα πλαίσια της εργασίας, οι μαθητές της Α' Λυκείου κατέγραψαν στοιχεία για έργα ΑΠΕ μεγάλης και μικρής κλίμακας στο νησί, επισκέφτηκαν την έκθεση EnergyTech2007 στη Θεσσαλονίκη και μελέτησαν το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις εγκαταστάσεις, εφαρμογές και επενδύσεις σε ΑΠΕ στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκαν 10 νέα άρθρα στη Βικιπαίδεια, πληροφοριακό έντυπο και αφίσα, ppt παρουσίαση κ.α.
Η εργασία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο: τα έντυπα σχεδόν εξαντλήθηκαν, οι επισκέψεις στο "περίπτερο" του σχολείου πολλές...
Οι μαθητές και η καθηγήτριά τους δέχτηκαν συγχαρητήρια από πολλούς επισκέπτες, ενώ ιδαίτερα επιδοκιμαστικά ήταν τα σχόλια για τη συνεισφορά της ομάδας στην ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια του Ίντερνετ.

No comments: